ALV 2024

Ter informatie: De Algemene Ledenvergadering 2024 zal dit jaar gehouden worden op donderdag 28 maart a.s. . De locatie is Eetcafé Alinghoek te Drouwen. De leden ontvangen separaat per mail de uitnodiging met de agenda. Graag tot dan!

Schattingsronde december 2023

Het einde van het jaar nadert en daarmee is het ook weer tijd voor de 2e schattingsronde van het jaar. Doel is om de verzekerde waarde van uw paard(en) en/of pony(‘s) voor de eerste helft van het komende jaar, i.c. 2024, te bepalen.

De dagen voor het bij u langskomen staan gepland op woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december a.s. Leden ontvangen van deze mededeling ook een persoonlijk bericht. Mocht u als lid geen mailbericht hebben ontvangen dan hebben wij geen of geen correct mailadres van u. Verzoek dan is om uw actuele gegevens aan ons door te geven. Dit kan per mail via deze site.

In het geval dat een dier op een ander adres staat dan uw huisadres dan horen wij dit graag van tevoren. Dit kan per telefoon bij een van de bestuursleden of per mail. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat het dier op uw huisadres staat en zullen wij ons daar melden.

Mocht het niet uitkomen dat wij ons op een van voornoemde dagen bij u melden, laat dat dan tijdig weten. In dat geval maken wij graag een afspraak voor een ander moment.

Voor nu wens ik u mede namens de bestuursleden goede kerstdagen toe.

De Onderlinge Paardenverzekering Borger e.o. 125 jaar!

Zoals recent met een persoonlijk gerichte kaart aan elk lid gememoreerd, bestaat de Onderlinge Paardenverzekering Borger en omstreken 125 jaar. Naast een trouw aantal leden heeft het eerder samengaan met de Onderlinge Paardenfondsen uit Eext en Exloo hieraan zeker bijgedragen.

En met die 125 jaar staat de Onderlinge er nog steeds uitstekend voor: het aantal leden ligt al jaren rond de honderd, het aantal verzekerde paarden, pony’s en veulens rond de tweehonderd en het eigen vermogen is ruim voldoende om blijvend uitkeringen te doen bij afkeuring of sterfte. En dit zonder dat de premies verhoogd hoefden te worden.

Het bestuur vond dat het 125-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij mag gaan maar gevierd moet worden. Daartoe is het volgende besloten:

Elk dier dat in de eerste helft van 2023 in de verzekering was opgenomen en waarvoor premie is betaald, blijft onder dezelfde voorwaarden verzekerd voor de tweede helft van 2023 zonder dat hiervoor een tweede premie verschuldigd is.

Dit betekent dat er dit keer geen schattingsronde wordt gedaan en dat het paard of de pony voor dezelfde verzekerde waarde als in de eerste helft van 2023 is verzekerd zonder dat daarvoor een nieuwe factuur wordt afgegeven en dat er premie betaald moet worden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: administratie@paardenverzekeringborger.nl of contact opnemen met een van de bestuursleden.

Op naar het 250 jarig bestaan!

Namens het bestuur,

Max Becherer

Schattingsronde 2e helft 2023

Het Bestuur wil alle leden er nog even aan herinneren dat wij eind juni, naar verwachting vrijdag 29 juni of zaterdag 30 juni, bij u langskomen voor de herschatting van uw paard(en) en/ of pony(‘s).

Indien uw dier(en) op een andere locatie staan dan uw huisadres dan horen wij dat graag vooraf. Dit kan per telefoon bij een van de bestuursleden of per mail. Zodoende kan er op de locatie afgesproken worden waar uw dier(en) verblijft (verblijven). Zonder bericht melden wij ons bij uw huisadres.

U kunt ons ook vooraf berichten indien een van deze dagen u niet past.

Aankondiging ALV 2023

Ter informatie: De Algemene Ledenvergadering 2023 zal op 0nderdag 16 maart a.s. gehouden worden. De locatie is wederom Eetcafé Alinghoek te Drouwen. De leden ontvangen separaat per mail de uitnodiging met de agenda en aanvangstijd. Graag tot dan!

Paarden /pony’s van 30 jaar en ouder niet langer verzekerd

Het bestuur wil ieder lid er nogmaals op wijzen dat paarden en pony’s die 30 jaar worden in enig jaar zij vanaf dat jaar niet langer in het Fonds zijn verzekerd.

Dus voor elk paard / pony die in 2022 in de verzekering was opgenomen en in 2023 30 jaar wordt, geldt dat dit dier niet langer verzekerd is.

Voor de exacte beschrijving van de voorwaarde wordt verwezen naar de verzekeringsvoorwaarden zoals gepubliceerd op de website onder de link ‘verzekeringsvoorwaarden”.

Schattingsronde december 2022

Wij willen alle leden er aan herinneren dat wij op woensdag 28 december of donderdag 29 december bij u langskomen voor de herschatting van uw paard(en) en/ of pony(‘s).

Als het goed is heeft u hierover recent ook een persoonlijke email ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn dan verzoeken wij u uw actuele mailadres nog aan ons door te geven. Dit kan via een mail op deze site.

In het geval dat uw dier(en) op een andere locatie staan (staan) dan uw huisadres dan horen wij dat graag vooraf. Dit kan per telefoon bij een van de bestuursleden of per mail. Zodoende kan er op de locatie afgesproken worden waar uw dier(en) verblijft (verblijven). Zonder bericht melden wij ons bij uw huisadres.

U kunt ons ook vooraf berichten indien een van deze dagen u niet past. Dan maken wij graag een andere afspraak.

Schattingsronde op 1 en 2 juli 2022

Het Bestuur wil alle leden er nog even aan herinneren dat wij op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli bij u langskomen voor de herschatting van uw paard(en) en/ of pony(‘s).

Indien uw dier(en) op een andere locatie staan dan uw huisadres dan horen wij dat graag vooraf. Dit kan per telefoon bij een van de bestuursleden of per mail. Zodoende kan er op de locatie afgesproken worden waar uw dier(en) verblijft (verblijven). Zonder bericht melden wij ons bij uw huisadres.

U kunt ons ook vooraf berichten indien een van deze dagen u niet past.

Halfjaarlijkse schatting paarden en pony’s 2022

De halfjaarlijkse schatting van de bij het Fonds verzekerde paarden en pony’s zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Het bestuur gaat ervan uit dat dit weer fysiek kan en zal in paren van twee bij u langskomen. Na schatting zal de factuur voor het komende halfjaar aan u worden overhandigd of bij u in de bus gedaan. Indien u zelf nu al wijzigingen voor wilt stellen dan kunt u dat doen via de mail, de website of per telefoon.

Aankondiging ALV 2022

Ter informatie: De Algemene Ledenvergadering 2022 zal op dinsdag 31 mei a.s. gehouden worden. De locatie is Eetcafé Alinghoek te Drouwen. De leden ontvangen separaat per mail de uitnodiging met de agenda. Graag tot dan!